pátek 31. července 2009

fotbalista a trenér Sir Bobby Robson

18. 2. 1933 – 31. 7. 2009

Legendární anglický trenér Sir Bobby Robson svůj poslední zápas prohrál. Po dlouhém boji podlehl v 76 letech zákeřné rakovině.

Slavný trenér Sir Bobby Robson zemřel v pátek brzy ráno, po dlouhém boji s rakovinou. 76letý Robson bojoval s rakovinou pětkrát a nedávno přijal, že rakovina plic bude zřejmě silnější než on.

„Můj stav je popsaný jako statický a nezměnil se od mé poslední chemoterapie. Chystám se zemřít spíše dříve než později. Ale každý člověk musí někdy odejít a já jsem si každou minutu užil,“ řekl minulý rok Robson.

Robson byl známý už jako hráč, většinu kariéry hrál za Fulham a West Bromwich. V roce 1968 se obrátil k managementu a světově proslul jako trenér anglického národního týmu.

Za svoji dlouhou trenérskou kariéru vedl Fulham, Ipswich, PSV Eindhoven, Sporting Lisabon, FC Porto, Barcelonu a Newcastle United. S Barcelonou se získal titul v Poháru vítězů pohárů.

Navzdory zhoršujícímu se stavu se Robson nikdy nevzdal fotbalu a často byl viděn na zápasech svých nejoblíbenějších anglických klubů. Jeho nadšení pro hru si získalo přízeň miliónů lidí.

Zdroj: AZ fotbal

Počet bodujících: 2

Žádné komentáře: