čtvrtek 4. října 2007

Krabice mrtvých != Krabice živých

Dvě nádoby spojené jako siamská dvojčata před operací. V jedné se nacházíme my všichni, kdož ještě dýcháme dnešní vzduch; druhá shromažďuje ty, kteří tu smůlu již nemají.

Krabice živých

Stalo se v září 2003 na serveru Lopuch.cz. Začala historie české kopie hry DeathList s ryze vlasteneckým názvem Krabice živých (od pana Frýda - děkujeme).

Pravidla byla celkem jednoduchá:
Natipuj si 20 lidí, o kterých si myslíš, že nedožijí 12 měsíců a pak už jen čekej.
Vyhrává ten komu vyskočí všichni nominovaní, případně ten, který na konci ročníku bude mít nejvíce výskoků ve své krabici.

Začátek byl stanoven na první den v následujícím měsíci a od té doby tedy každý ročník Krabice živých začíná 1.10. a končí další rok k 30.9. Všímavější z vás jistě postřehli vzhledem k datumu publikování tohoto spotu, že ročník 2007-2008 byl právě odstartován.

Nicméně tento blog nebude jen propagací Krabice živých...
... nýbřž hodnotný zdroj informací smutnějšího řádu.

Krabice mrtvých

aneb černá kronika zaměřená na úmrtí slavných, neslavných, známých i neznámých osobností a osob. I zvíře se tu může objevit.

Blog bude mít tři kategorie. První a nejmenší z nich bude mít osvětový charakter, kde se budou psát PR články k tomuto tématu (deathlist, krabka, apod.). Do dvou skupin pak budou rozdělovány úmrtí - a to Bodované - ty, za které byl v Krabici živých udělen bod - a Partyzány - ty, kteří ušly pozornosti při sestavování nominačních listin aktuálního ročníku.

Pojmenování není konečné, je více než možné, že budou v průběhu měsíce nalezena trefnější označení jednotlivých skupin - případně i rozšíření o další...

Žádné komentáře: