pondělí 7. dubna 2008

herec Charlton Heston

4.10.1924 - 5.4.2008

Ve věku 83 let zemřel proslulý americký herec Charlton Heston. Hrál ve více než stovce filmů, v roce 1959 získal Oscara za roli ve snímku Ben Hur. Příčinu úmrtí rodina neoznámila.

Hestonova herecká filmografie je téměř nekonečná a velmi rozmanitá. Za svou dlouhou a úspěšnou kariéru zpodobnil mimo jiné řadu historických postav včetně Mojžíše, Michelangela, Marka Antonia či Cida, hrál ve westernech, ale zahrál si i astronauta v Planetě opic či v roce 1998 sám sebe v jedné z epizod seriálu Přátelé. Od 70. let se věnoval i režisérskému řemeslu.

V roce 2002 herec oznámil, že má symptomy odpovídající Alzheimerově chorobě. Podle mluvčího rodiny Hestonových Billa Powerse zemřel v sobotu v noci ve svém domě v Beverly Hills, ale příčinu smrti či další podrobnosti mluvčí nesdělil. Jeho manželka Lydia, s níž se oženil v roce 1944 a měl s ní dvě děti, byla do poslední chvíle s ním.


Zdroj: idnes

počet bodujících: 4

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Webcam, I hope you enjoy. The address is http://webcam-brasil.blogspot.com. A hug.